Пореден скандал избухна в парламента.Христо Иванов от парламентарната група Демократична България

...
Пореден скандал избухна в парламента.Христо Иванов от парламентарната група Демократична България
Коментари Харесай

Христо Иванов стана председател на комисията за промени в Конституцията, опозицията отказа да участва в нея

Пореден скандал избухна в Народното събрание.

Христо Иванов от парламентарната група " Демократична България " бе определен за ръководител на новосъздадената Временна комисия за промени в Конституцията, свързани с правата на жителите, върховенството на правото, независимостта на правосъдната система. Тя е на паритетен принцип.

ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " отхвърлиха да вземат участие в нея, написа Novini.bg.

ГЕРБ-СДС отхвърли, откакто болшинството отхвърли предлагането на Десислава Атанасова за двама съпредседатели - единият от ГЕРБ-СДС, другият - от " Продължаваме Промяната ".

Считаме, че положихме старания, с цел да има градивен разговор, консенсус по тематика, която вълнува българското общество, само че не поехте подадената ръка, изясни Атанасова.

Движение за права и свободи също обявиха, че няма да предложат свои представители, както и от " Възраждане ". Мотивите на " Възраждане " са, че не са се убедили в целесъобразността на такава комисия и не желаят да се " тупка топката " по такива тематики.

Създаването на краткотрайната комисия бе подкрепено от " Продължаваме Промяната ", " ИТН ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ". От ръководещото болшинство са и вносител на плана. Нямаше народни представители, дали своят вот с " въздържал се ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР